Invent

Studie o provonění veřejné dopravy


Představte si schůzku s přáteli na oběd. Můžete naskočit do autobusu, kde je však nechutný zápach, zejména tělesné pachy a pot cestujících či levné parfémy. Můžete zkusit najít místo u okna, ale ta jsou bohužel všechna plná, takže vás čeká docela nepříjemná cesta. Budete se rádi cítit po celou dobu cestování nejistě a nepříjemně?

Existuje spojitost mezi vůní a pocitem jistoty a bezpečí, pohodlí. Ženy se cítí o 100% lépe doma, v autobusech či třeba v obchodě, pokud to tam hezky voní. Mladí muži se zdají být na okolní pachy méně citliví. Tato data jsou výsledkem nedávného experimentu s 500 cestujícími, který provedla společnost Connexxion, nizozemská veřejně-dopravní společnost.

Hlavním cílem této studie bylo zjistit, zda by právě pocit pohodlí a bezpečí při cestování veřejnou dopravou mohla zvýšit prachobyčejná avšak příjemná vůně. Řidiči autobusů si sice nijak zvláštních změn nevšimli, výsledky však nakonec prokázaly, že u žen opravdu došlo ke zpříjemnění pocitů a zvýšení pocitu bezpečí, muži se zase cítili při cestování pohodlněji.

Comments are closed.

Produkty

banner-products

Kontaktujte nás !

Zaujaly Vás naše produkty? Neváhejte si domluvit osobní schůzku.

  • user_white ARIA PURA, Josefska 1, Brno, Czech republic
  • speech_white Tel. +420 602 448 803
  • mail_white E-mail: info@ariapura.cz

Visit also our social profiles:

Scroll to top